Nå vil jeg advare andre (Fucoc Forever)

Fucoc ForeverFucoc Forever er bloggen til en gift tobarnsmamma som blogger om alt fra mammatilværelsen, skjønnhetsprodukter og alt annet som måtte fenge. Takk for din tid og velkommen tilbake!

Legg til som venn

Meny


Widges

Kjøp Marine Matrix for bedre hår og hud!

Miljøvennelige naturprodukter til barn på ett sted:

Norske blogger

Nå vil jeg advare andre

Kjære lesere....

Det har vært skrint med oppdateringer, dessverre! Jeg har så mye og gjøre, jeg har så mye å føre.... 

MEN!

Denne saken føler jeg er såpass viktig at jeg MÅ dele den med dere! Virkelig, for det har skjedd noe aldeles forferdelig. 

 20 (eller den 22, husker ikke) August dro jeg til frisør Hårgalleriet i Sandefjord for å farge håret. Jeg ville farge håret i en dyp lilla farge som ikke var "aubergine". På Hårgalleriet skrøt de av at deres hårfarge var organisk og SUNN, som en behandling for håret, og ikke en farge. Ja, jeg er jo en forkjemper for miljøvennlige og allergivennlige produkter, så jeg ble exited! Jeg tok den første ledige timen de hadde. 

På selve dagen syntes jeg frisøren virket i et merkelig humør, men dette innlegget skal ikke handle om det. Jeg fikk i fargen, som luktet sterkt og kjemisk. Ved påføring begynte fargen straks å svi i hodebunnen. Jeg kommenterte: Er det vanlig at det skal svi og klø så mye? Hun svarte straks at det er helt normalt. Jeg har ikke farget håret siden uka før jeg fikk Maximilian i 2010, så jeg kunne helt ærlig ikke huske om det hadde pleid å svi ved påføring. Jeg syntes også at fargen satt i lenge, lenger enn jeg er vant med. Svien var ganske intens på slutten. 

Da hun skylte ut fargen syntes jeg kanskje ikke at den var spesielt fin. Ikke var den lik den i permen, ikke var den lilla, den var ikke engang plomme eller aubergine. Faktisk virka den svart. Brunsvart faktisk. Som er min egen hårfarge. Jeg tenkte at den sikkert kom mer frem etter en vask. Frisøren bad meg bruke sjampo og balsam for farget hår. Jeg dro derfor rett hjem og handlet fra BliVakker.com en serie for farget hår med arganolje, siden jeg har brukt arganoljeprodukter tidligere og er veldig fornøyd.

I tillegg kommenterte frisøren at jeg "røytet" ganske mye. Jeg svarte at jeg hadde mistet hår etter at jeg fikk datteren min (1. april 2012), hun ble ammet frem til august 2012. Jeg spurte også om hun visste om noen vidunderkur for håravfall (i tillfelle jeg får flere barn i fremtiden), men hun svarte bare "nei". Jeg nevnte for henne at jeg brukte kollagentilskudd (Marine Matrix). Jeg begynte med dette igjen for a. én mnd siden, siden jeg skal opereres om en uke, og vil sikre meg pene arr. Jeg vet ikke hva hun tenkte om det, om hun kanskje tolket det som om jeg tok MM pga håravfall enda, men det gjør jeg altså ikke. Det er for å sikre pent arr. 

Dere som har hengt her på bloggen en stund vet jo at jeg har vært "hysterisk" over håravfallet jeg hadde for en stund tilbake, og jeg ble sponset med Marine Matrix. PGA dette dokumenterte jeg det hele. Se selv:

Dette er hårlinjen min i September 2012, innlegget >"Jeg vil ha håret tilbake!"< ble publisert etpar dager senere, 3 okt 2012

Dette er bilde fra samme dag. Jeg kammet håret kun med bredtannet bambuskam fra Helsekostbutikken. Dette er resultatet fra normal gjennomkamming anno oktober 2012. Håravfall i dusjen opplevde jeg ikke i så stor grad at jeg la merke til noe. Som dere kan se kaller jeg hårlinjen min glissen, jeg skriver at jeg har viker... 

I Februar i år >oppdaterte jeg tilstanden etter bruken av Marine Matrix<. Jeg skriver da at håravfallet har stoppet. Også >HER< kan dere alle lese at normalt sett stanser håravfallet av seg selv ca. seks mnd etter fødsel. Dette gjald også meg! Over denne sommeren vokste håret mitt flott, det var nydelig, tykt og vakkert. Spesielt fint ble det etter at jeg brukte Moroccan Oil sjampo og balmsanserie. Det var så fint og sunt at jeg tenkte at det nå burde være trygt å farge håret... Min faste frisør (som jeg av en eller annen grunn ikke gikk til) bekreftet senest i dag at hun med sikkerhet vet at jeg hadde tykt og sunt hår.

Hvorfor tar jeg opp alt dette?

Fordi da frisøren på Hårgalleriet påpekte min røyting tenkte jeg at hun mente det som dere ser på bildene over. Jeg tenkte at det kanskje var litt "etterheng" igjen, og at for en som henne så det ut som mye. 

Da jeg senere vasket håret hjemme, opplevde jeg noe virkelig fryktelig. SVÆRE dotter med hår datt ut av hodet mitt. Sluket tettet seg, og jeg måtte faktisk fjerne hårballer mens jeg dusja, slik at vannet skulle kunne renne vekk. Jeg håpet at dette kun var en reaksjon på fargingen og at det ville gi seg... Jeg lot også merke til at hodebunnen var sår, og øm. Hårkonsistensen var som å stryke fingrene igjennom en gigantisk tyggis. Jeg fikk nesten ikke sjampoen inn i håret engang. Håret var fullstenig herpa! Jeg har aldri opplevd maken, selv ikke når jeg som syttenåring bleika håret på egenhånd med HM blekemiddel. 

Da håravfallet ikke avtok, men forsatte like brutalt hver dag, begynte jeg å få panikk. Jeg tordne nesten ikke kamme håret, og i hvert fall ikke vaske det. Jeg følte egentlig ikke for å vise meg ute. Jeg gikk allikevel tilbake til salongen ca. tre uker etterpå og tok dette opp med den frisøren som hadde gjort jobben på meg. Da hadde jeg bladd opp litt info om hårfargen jeg trodde hun hadde brukt og sett at den inneholdt henna.

At henna er allergifremkallende er jo en kjent sak. Jeg sa til henne: "Du sa ikke at hårfargen er hennabasert, og henna er jo allergi..." da avbrøt hun med bryskt og svarte: "Ja, det at den er hennabasert betyr IKKE at den inneholder henna!" "Ja, hva betyr det da?" Spurte jeg. Hun svarte at det betydde at den var BASERT på henna, og at hennes hårfarge var helt allergifri. "Det er fysisk UMULIG at du mister håret på grunn av hårfarging!" sa hun flere ganger. Jeg gav meg ikke. "Er det ikke pfallende at det ramler masse hår ut av hodet mitt etter at jeg farger håret hos dere?" "Jeg syns ikke du mister mye hår... sa ikke du at du hadde barn?" spurte hun så. "Jo?" Svarte jeg. "Ja, men da skyldes håravfallet det. Du sa selv at du mista mye hår etter at du fikk barn" "Nei, det gjør det ikke." Svarte jeg, "håravfallet relatert til siste fødsel hos meg, er over for lenge siden." (og aldri i mine VILLSTE fantasier hadde jeg drømt om at det var snakk om de mengdene som faller av nå!! Da hun sa røyting trodde jeg ikke hun virkelig mente RØYTING) "Eh jah! Men det kan skje plutselig det, skjønner du" "Nei, det kan det ikke. Ikke hvis det er relatert til barnefødsel og amming. Det skjer ikke over et år etter at barnet har slutta å amme, over flere ganger" "Jo det kan det skjønner du, venninna mi, hun mista..." "Dette skyldes ikke barnefødsel" Avbrøt jeg da. "Neivel, men da skal jeg ringe produsenten jeg, så skal vi høre hva de sier!" Svarte hun, før hun la til "Kanskje du vil være her og høre selv?" Det gidder jeg ikke, tenkte jeg. Jeg regna med at det kunne ta sin tid, og mest sannsynlig ville hun ikke få noe umiddelbart svar, så jeg la igjen telefonnummer. 

Da hun ringte opp igjen sa hun noe triumferende i telefonen: "Nå har jeg snakka med produsenten, og de sier at det er fysisk UMULIG at man kan miste håret ved farging... men hvis du er misfornøyd med selve fargen eller noe sånt noe kan du få en fargesjampo i kompensasjon. "Jeg trenger ikke en sjampo", tenkte jeg og sa at jeg ville tenke på det. Istedet gikk jeg til andre frisører for å få mer informasjon. 

Alle de jeg snakket med var enige i at jeg mistet svært mye hår, og at det i følge det jeg sa hørtes ut som om det var relatert til fargingen. Hun hadde jo selv kommentert hvor mye jeg "røytet" bare noen korte øyeblikk etter at fargen var ute. Hun hadde ikke nevnt noe om dette da hun gredde og klipte håret i forkant. 

Alle frisørene mente også at produsenten sikkert var svært interessert i tilbakemelding og i å rydde opp etter seg, så de bad meg kontakte denne. Alt jeg fant var en Facebookgruppe for selve fargemerket, så jeg kontaktet eieren. Hun svarte ganske fort, at hennes farger var hennafarger, og at Icon Hair benytter seg av hennes merkenavn. Hun hadde kun noen bruntoner i sitt sortiment, og ikke lilla. Hun gav meg riktige kontaktpersoner. Det vil jo si at da jeg nevnte for Hårgalleriet at deres farger var hennabaserte, skulle jo hun i såfall ha svart: "å nei, det er ikke våre farger som er hennabaserte, det er et annet merke med nesten samme navnet!" Hun hadde altså ikke peiling. 

Jeg kontaktet Icon Hair i Danmark. De spurte etter navnet til salongen, hvilket de fikk. Dagene gikk, og jeg hørte ikke noe mer. Så fikk jeg denne mailen:


Svaret er meget uproffesjonelt, enda så sirlig det er formulert. Jeg "beklaget" økt håravfall ja, som begynte straks etter fargen var ute av håret. fargen svidde og klødde. Hodebunnen er fremdeles svært øm, over én mnd etter. Det at de trekker frem at jeg SELV satte det i relasjon til mine barnefødsler blir for dumt. Jeg _insisterte_ på at det IKKE hadde noe med fødselen å gjøre. Dere kan også se på bildet under, tatt tre uker etter fargingen. Fargen sitter fremdeles igjen på hodebunnen (se i tinningene). Det sier litt om hvor sterk hårfargen er. Hodebunnssvie skydes i hvert fall ikke "barnefødsler", hva er svaret her? Frisøren sa selv at jeg "røytet". Hun snakket ikke noe om dette da hun kammet igjennom, og klipte håret mitt i forkant. Da hadde jo ikke håret begynt å falle av enda! Jeg svarte at jeg hadde mistet hår etter Cornelias fødsel, men at dette var over for lengst. Og uansett, selv ikke på det ALLER verste kunne håravfallet jeg hadde i forbindelse med hennes fødsel måle seg med det jeg opplever nå!!


NÅ erkjenner jeg at jeg har EKTE tinninger. Det jeg "sutret" over i forbindelse med Cornelias fødsel var bare barnematen i forhold. Som dere kan se har hele hårlinjen flyttet seg opp. Alle "babyhårene" har ramlet ut. 

Dette bildet er det som datt av i én tjafs i dusjen, bildet ble tatt 11. september 2013 - når dette skjer bare glir håret ut, og henger som en dusk nederst på ryggen. Den kan med enkelhet tas av. Alle hårene kommer ut med hårsekk. 


Dette var det som datt av i dag, også i dusjen. Stian la en mynt ved siden av så dere kan se strl på klumpen... den er forresten også høy. Dette er MYE hår.

Dette skjer hver gang, etter hver dusj, etter hver gjennomkamming, hver gang jeg tar ut en hårstrikk... 


Nå har jeg dessverre ingen super-close "før" bilder, men her kan dere se bildet av håret mitt i slutten av Juli. Skinnende, tykt, ikke spesielt mange avbrekte hår, helt normal hårlinje.


Poenget var jo her å vise frem bunaden, men dere kan jo også se gorgeous hair. Slik var det altså. 

Jeg føler meg faktisk ganske opprørt. Jeg tror faktisk jeg hadde vært mindre forbanna om en ransmann hadde løpt borti til meg på gata og rappa veska mi. Han er i hvert fall en kriminell og later ikke som om noe annet. Hårgalleriet og Icon Hair derimot later som om de er profesjonelle og har greie på hår. Herregud, mennesker. INNSE at dette er hårfargens skyld! Ikke så mye som et: "Å uff, så beklagelig!" fra Hårgalleriet. Ikke så mye som et "Jeg skjønner at du er fortvilet". Jeg hadde faktisk ikke tenkt å forlange at de skulle gi meg håret tilbake. Min intensjon var i utgangspunktet å spørre om dette var noe de visste kunne skje og ingredienslista. Jeg håpet på en beklagelse, og en kompensason. Dette produktet ER allergifremkallende, se her, på min fryktelige reaksjon! Hodebunnen min svir og klør i dette minutt, som om hårfargen enda satt i! Det at jeg møter en slik motvilje er HÅRreisende (pun intended) og jeg vil virkelig advare alle og enhver:

ZENZ THERAPHY ALTERNATIVE COLOR ER IKKE SUNT FOR HÅR OG HODEBUNN! Virkelig ikke! Det er to grunner til at du burde holde deg langt unna:  nr: 1, de påstår at det er fysisk umulig at noen reagerer på deres produkter; ergo ingen av de folka som lager dette har pæpling på hva de driver med. Fysisk umuig, virkelig? Hvorfor er ingredienslista umulig å oppdrive? Er det fordi jojobaolje og alt det de skryter av at produtene deres inneholder kun utgjør 0,2% av innholdet i en behandling?

Grunn 2:  DERSOM det skjer noe, sylder de på deg, som er kunde! De leiter etter grunner for hvorfor det IKKE er deres skyld. De finner til og med på ting! VELDIG profesjonnelt må jeg si. "Do you care about the future" er mottoet til Zenz. Vel, jeg gjør. Tydeligvis ikke de! Hvis de hadde hatt et fnugg av integritet hadde de i det minste sagt ting som: dette er beklagelig, dette vil vi i Zenz gjøre alt vi kan for å ordne opp i. Vi beklager at en av våre leverandører behandlet deg så uproffesjonelt! 

Trine-Marie - 25.09.2013 kl.06:22

Herregud, at det går ann!

Mariabb92 - 25.09.2013 kl.21:13

Utrulig uprofesjonelt! I ein normal situasjon så hadde du fått tilbake pengane for frisørtimen!

Forstår godt at du er opprørt, det har du all grunn til!

Skriv en ny kommentar

hits