Hvordan ta vare på undertøy? (Fucoc Forever)

Fucoc ForeverFucoc Forever er bloggen til en gift tobarnsmamma som blogger om alt fra mammatilværelsen, skjønnhetsprodukter og alt annet som måtte fenge. Takk for din tid og velkommen tilbake!

Legg til som venn

Meny


Widges

Kjøp Marine Matrix for bedre hår og hud!

Miljøvennelige naturprodukter til barn på ett sted:

Norske blogger

Hvordan ta vare på undertøy?

Jeg har en meget spesiell BH-strl, så når jeg finner en BH som passer blir dette fort et plagg som brukes myyye.

Jeg har ofte opplevd at disse "favoritt-BHene" blir stygge i fargen og slappe i strikken. Spesielt de fra Change. Crappy-kvalitet har jeg alltid tenkt. Jeg tok det opp med en selger i denne butikken en dag, og hun ble meget defensiv. Hun påstod at hun pleide å vaske disse Change-BHene på alle de "verste" programmene for å "gi dem juling" som hun sa. Jeg mistenker sterkt at dette enen resulterte i at hun stod med en ganske ødelagt BH i hånda etterpå, eller så var det ren jug; men allikevel... jeg fulgte tipsene hennes for min nyeste Change-BH. Change er trossalt de eneste som har min strl. I hele Norge. 

Først og fremst:

Kjøp vaskenett. Disse koster ikke mye og selges også i dageligvaren.

Vask undertøyet på "håndvask-program" eller still maskinen på 20 grader og så få omdreininger som mulig. 

Bruk et vaskemiddel UTEN ensymer. Feks Milo. Det finnes naturligvis mange andre tilsvarende merker, både billigmerket til Rema for ull og silke og dyrere merker som de fører på feks Meny. Bruk kun tøymykner ment for ull og silke, eller ikke bruk.

Tørk undertøyet på tørkestativ, over en stol osv, dropp tørketrommelen.

Dette gjelder for alt du har av plagg med elastan. Ensymer i vanlig vaskemiddel bryter ned elastanet, og gjør plaggene slappere. Spesielt viktig er dette mtp badetøy og hold-in undertøy og strømpebukser. Badetøy trenger du faktisk bare å skylle i lunket vann, for å få ut saltvannet. En vask som beskrevet over kan være nødvendig for badetøy brukt i klorvann. 

Følger du disse trinnene holder DIN favoritt-BH mye lenger. 

Skriv en ny kommentar

hits