Er du smartere enn en femteklassing? (Fucoc Forever)

Fucoc ForeverFucoc Forever er bloggen til en gift tobarnsmamma som blogger om alt fra mammatilværelsen, skjønnhetsprodukter og alt annet som måtte fenge. Takk for din tid og velkommen tilbake!

Legg til som venn

Meny


Widges

Kjøp Marine Matrix for bedre hår og hud!

Miljøvennelige naturprodukter til barn på ett sted:

Norske blogger

Er du smartere enn en femteklassing?

Den amerikanske utgaven av "Are you Smarter than a Fifth Grader?" har jo gått sin seiersgang verden over med "Hungary? I've heard of Turkey...!" Det var underholdene. Riktignok formiddagsTV, men underholdene...

Så kommer konseptet til Norge.

Jeg har bare sett én episode, og så mange på Facebookveggene rundt om kring klage på at det var en kjip kopi. Såklart er det en kopi, folkens. Å utvikle et eget konsept er faktisk ikke kjempebillig. Det å kunne kjøpe et allerede populært konsept er billigere for TV kanalene, og selv om kanalene såklart går med overskudd her i landet, er ikke TVselskapene i Norge et utømmelig pengehav som øser ut nye biler og bygger splitter nye hus til trengende (Ala Extreme Make Over Home Edition). 

Jeg legger det til side.

Men... for meg ble det litt pussig da en doktor (han som var gjesten i den episoden jeg så) ikke var helt sikker på hvem som var Doktoren i Thor Bjørn Egeners "Dyrene i Afrika". Han syntes å huske at det var et nesehorn, men han var jammen ikke sikker.

Og ikke så rart at doktor Brille ikke var så sikker... for hve bryr seg? Jeg håper virkelig ikke at dette er et reelt spørsmål hentet ut fra en norsk skolebok. Jeg syntes det var voldsomt mange "dumme" spørsmål, som ikke har noe med intelligens å gjøre. Det at "ingen" er smartere enn en femteklassing viser kanskje at det femteklassinger lærer ikke er så viktig? For jeg husker alt fra både barne- og ungdomsskolen som jeg trenger å vite.

Også kan man jo si at forskjellige mennesker har behov for forskjellige kunnskaper, og det er sant, men jeg kommer ikke på et eneste yrke hvor "Dyrene i Afrika" er særlig viktig å kunne... ed mindre du er barnehagetante. Og da har du trossalt lov å hente frem "Barna Sangbok". 

Når det er sagt syntes jeg showet er noe gøyalt, selv om jeg aldri har vært særlig glad i spørreprogram. 

Skriv en ny kommentar

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits