Fucoc titter på årets billige festbunader DEL II (Fucoc Forever)

Fucoc ForeverFucoc Forever er bloggen til en gift tobarnsmamma som blogger om alt fra mammatilværelsen, skjønnhetsprodukter og alt annet som måtte fenge. Takk for din tid og velkommen tilbake!

Legg til som venn

Meny


Widges

Kjøp Marine Matrix for bedre hår og hud!

Miljøvennelige naturprodukter til barn på ett sted:

Norske blogger

Fucoc titter på årets billige festbunader DEL II

Coop OBS

Festdrakten fra Coop OBS kosterkr. 300,- for småtass eller kr. 400,- for de litt større. 

Tilbehør er strømper, skaut, caps, jakke, stømpebukser, tørkle. Skjorte er inkludert i prisen, men skjorte kan kjøpes også på siden og også som skjortebody.

Denne festdrakten syntes jeg er den aller fineste. Jeg prøvde guttemodellen på Maximilian i butikken, og han lo og jublet når han så seg selv i speilet... synd vi ikke tok oss råd til å kjøpe den. Stoffet er av svært god kvalitet. Den er elegant og minner i stor grad om de tradisjonelle bunadene. Skautet til jentemodellen synes jeg er litt kjip i kvaliteten, da den er i blåhvit bomull med engelske broderier (Typisk masseprodusert billigstoff), men det kan man bøte på ved å strikke en lue og jakke i feks fanamønster. 


Maxemilia Festdrakt

(Bildet er hentet fra >Spareland Barn og Utstyrs Facebooksider<)

Etter hva jeg skjønner har Maxemilia mange ulike modeller som ikke tilhører noe bestemt år. De selges via diverse barnebutikker (ingen kjeder så vidt jeg har sett) og via nettbutikker. Prisene varierer mellom kr. 1200,- til 1600,- Altså, ingen billig festdrakt. Tilbehør man må kjøpe er: jakke, hårvippe og tørkle. Skjorten er inkludert.

Fucoc mener: Da jeg så denne festdrakten i butikken ble jeg sjokekrt over prisen. Den har ingen finere kvalitet enn en vanlig billigdrakt fra Sparkjøp, men koster det hvite ut av øyet? Selv syntes jeg de fleste modellene i dette merket er fryktelig stygge, de ser ut som noe masseprodusert fra Kina, og broderiene er hårreisende harry. Syntes også fargevalgene er litt grymme. De skal tydelig være "kule" og "moderne" men fra litt avstand 

ser denne gjengen ut som et begravelsesfølge...

Når det er sagt synes jeg faktisk at guttemodellen til denne bunaden (kun den med rød vest) er rasende flott! Den ligner på en enklere versjon av herrebunaden fra Borre (Borre i Vestfold). Pikebunadene kan man tydelig se at skal være moderniserte, men (unnskyld utrykket) de drittstygge broderiene som er på dem alle sammen ødelegger dem. Jeg ville dog aldri betalt mer enn kr. 500 for denne bunaden mtp kvalitet, det er de ikke verdt. Man må naturligvis betale mer for norsk design, men nå er vel alle disse designene uansett skandinaviske, så kjøper ikke den forklaringen. Det at modellene for bunaden bruker hårvippe uten og vippe håret er også litt harry i mine øyne. Do it right or don't do it. 


By Valland

"Kaja"

"Tyra"

"Kolle"

"Findus"

Festdrakene fra Valland kan kjøpes hos blandt annet Familiebutikken, LUDO Store osv. (google it). De billigste typene er Kaja og Kolle og disse koster ca. kr. 500,- og 800,-

Fucoc mener: Jeg har aldri sett disse draktene i levende live, så vet ikke noe om kvaliteten. Jeg liker de vibrerende fargene og pikemodellen er rett og slett kjempeflotte. Guttemodellene syntes jeg derimot ikke speiselt mye om, det er kjedelige og "Kolle" ser pussig ut. 


Frankie SportsSiden draktene må kjøpes direkte fra produsenten (så langt jeg kan se) hvis man vil ha en ny drakt, er det ikke godt å vite ha som er inkludert i prisen, men det kan se ut som om jakke og cape må kjøpes på siden, mens skjorta er inkludert? Prisene varierer ifra kr. 400 til kr. 800.

Fucoc mener: Den øverste drakten der (med bryststykke) hadde jeg faktisk selv som 7-8 åring. Etter det jeg husker er drakten i god kvalitet, og den ser spennende og forseggjort ut. Personlig synes jeg modellene er litt vel nittitalls, men de skiller seg definitivt ut! Det kan muligens ordnes ved å bytte ut de røde silkestrømpene med hvite strikkesokker. SOFA har feks en "bunadstrømpe" du kan kjøpe i alle butikker som fører dem.  De kan bestilles direkte fra produsenten >HER<


Der setter jeg en strek for mine "bunads"-synsinger. Gi gjerne tilbakemeldinger. Feks, hilken bunad er du fornøyd med?

Skriv en ny kommentar

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits