Fucoc titter på årets billige festbunader DEL I (Fucoc Forever)

Fucoc ForeverFucoc Forever er bloggen til en gift tobarnsmamma som blogger om alt fra mammatilværelsen, skjønnhetsprodukter og alt annet som måtte fenge. Takk for din tid og velkommen tilbake!

Legg til som venn

Meny


Widges

Kjøp Marine Matrix for bedre hår og hud!

Miljøvennelige naturprodukter til barn på ett sted:

Norske blogger

Fucoc titter på årets billige festbunader DEL I

Årets modell fra Name It:

KIDS TENA SPENCER, DUSTY BLUE, main

Pikedrakten koster ca. kr. 400,-


Guttemodellen ca. kr. 350,-

Man kan kjøpe tilleggsprodukter som skaut, sokker, skjorte, cape, jakke, veske, bolero osv. og begge modellene fås i støvrd og pudderblått

Fucoc mener: Personlig synes jeg Name It festdraktene er fryktelige i år. Tidligere har de vært fine, men i år er jeg skuffet. Broderiene ser så billige og kjipe ut at de burde droppet dem helt. Fargene er ikke spesielt tradisjonsrike, og jeg får ikke engang bunadsfølelsen av å se på dem. Den skrekkelige kvaliteten på stoffet er det råtne kirsebret på kaka, som gjør denne festdrakten til den minst fine jeg har sett på mange år. Det at skjorte må kjøpes på siden skrur denne bunaden slik opp i pris at jeg neppe kan tenke meg at noen synes det er verdt det.


Reflex

Reflex kjører samme bunad som hver år

Reflex festdrakt liten jente

Reflex buaden for pike koster 400,- til 500,- alt etter alder. 

Reflex festdrakt liten gutt

Guttedrakten fra Reflex koster det samme som pikedrakten. 

Tillbehør man kan kjøpe på siden er sokker, cape og caps. Her følger skjorten med i prisen.

Fucoc mener: Denne bunaden er OK. Fargene er "authentiske" med ekte bunader. Knappedetaljene er fine, og stoffet kjennes godt ut når man tar i det. Selve modellen er ikke veldig spennende. 


RosenDahl

BUNAD "Veslemøy"

"Veslemøy" koster ca. kr. 500,- og alt du ser på bildet inngår i prisen.

BUNAD "Ola"

"Ola" koster ca. kr. 500,- Alt du ser på bildet inngår i prisen bortsett fra strømper og sko.

Tilbehør man kan kjøpe til disse festdraktene er strømper, jakke og bukseseler som anbefales til ullnikkersen.

Fucoc mener: Veslemøy hadde jeg selv som barn, og fetteren min som er syv år yngre enn meg brukte Ola. Denne er en tradisjonsrik og enkel festdrakt som jeg ikke har noe å utsette på. Den bærer lite preg av modernisering, som er en trend jeg ikke kan se på med annet enn misnøye... Denne festdrakten ville jeg helt klart vurdert både en og to ganger. Kvaliteten er superb!

RosenDahl har for øvrig mange ulike modeller, og i frskjellige farger. Noen av dem er dyrere enn Ola og Veslemøy, men alle er av strålende kvalitet og flotte.


PS: Sparkjøp sin bunad er identisk med Reflex sin, så denne anmelder jeg ikke (også mtp pris). Forskjellen er at du får med etpar bukseseler hvis du handler ifra Sparkjøp. 

Q: Hvilken festdrakt kjøper du?

FØLG MED PÅ DEL 2 SOM KOMMER I KVELD!

Kirsti - 10.04.2013 kl.11:42

Synes det er vanskelig å velge, for det er så forskjell på kvalitet, om de er fine og ikke minst prisene. Skal for første gang kjøpe bunad til sønnen som snart blir to år, siden det vil bli en del brukt fremover ved forskjellige anledninger. Tenkte først på Name it sin, men så blir det fort dyrt ja.

Fucoc - 10.04.2013 kl.12:03

Kirsti: I så fall burde du jo se på brukte festdrakter. Ofte er de like brukt og godt redusert i pris. Eventuelt kan du strikke en bunad, om du har evner for slikt :)

Kirsti - 10.04.2013 kl.21:04

Ja, har tenkt tanken. Hehe, strikking holder jeg meg godt unna. :p

Skriv en ny kommentar

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits