Fantastisk eller heltbortkastet? (Fucoc Forever)

Fucoc ForeverFucoc Forever er bloggen til en gift tobarnsmamma som blogger om alt fra mammatilværelsen, skjønnhetsprodukter og alt annet som måtte fenge. Takk for din tid og velkommen tilbake!

Legg til som venn

Meny


Widges

Kjøp Marine Matrix for bedre hår og hud!

Miljøvennelige naturprodukter til barn på ett sted:

Norske blogger

Fantastisk eller heltbortkastet?

MER NORMAL: Det er ingen tvil om at denne prøvedukken ser sunnere ut enn prøvedukker flest. © FOTO: Becka.nu/swedishmannequins.com

Denne prøvedukken ble visstnok funnet på en Åhlens butikk for noen år siden. Historien om det kan du lese >HER<

Hva synes du om denne prøvedukken? De fleste fyldige kvinner blir jo lykkelige over å se dette... "Endelig en prøvedukke som ligner på meg!". Og jeg hører de "naturlige tynne" komme like etter: Fy faen! Jeg er så lei av denne forherligelsen av feite damer...! Jeg har vært tynn hele livet mitt, jeg hart ikke spiseforstyrrelser, men en gang da jeg var tolv år kom onkelen min og sa at jeg burde spise mer! Dette er like mye mobbing av oss tynne som dere feite har opplevd!" blablabla (jeg synes jeg ser denne kommentaren i ymse varianter i det fleste kommentatorfelt. Også slenger mannfolka seg på da "Nei, vi gutter liker faktisk ikke så veldig "mye å ta i" som dere damer tror. Dem som er feite har høyere blodtrykk og kolesterol og har større risk for sukkersyke. Jeg synes ikke man burde utstille slike feite damer, de er rett og slett ikke like fine som de tynne".

LOL! Sier jeg. Denne utstillingsdukken er tynn. Og helt sikkert like tynn som de tynne damene som klager over at de føler seg mobba. Denne utstillingsdukken ser riktignok mer anatomisk korrekt ut, men hun forherliger ikke ekstra fett på kroppen. Hvis du ser på henne har hun mellomrom mellom låra, synlige kravebein, ingen antydning til lovehandles, og mest sannsynlig ikke større bryster enn en C-cup. 

Personlig synes jeg ikke at dette utstillingsdokka gjør noe for kvinners rettigheter. 

En kvinnes rett er trossalt å ta vare på seg selv. Bare fordi man ikke finner prøvedukker som spiser sjokolade og is, potetgull og annen fet mat, betyr ikke det at kvinner lider? Jeg synes kvinner bør være flinkere til å tenke: whatever, det er bare en prøvedukke. De mannfolka som befinner seg her på jorden må leve med oss uansett hvordan vi ser ut. De vil jo ikke akkurat bytte oss ut med  en tynn prøvedukke o.O

R a g n h i l d - 02.04.2013 kl.13:26

Jeg vil påstå at de dukken der er en sunn normal kropp jeg. Man trenger ikke ha masse dritt inni kroppen selv om man har litt mer på kroppen. Sannheten er jo at ting ser bedre ut på "tynne" enn normalvektige som det ikke finnes prøvedukker av. Jeg vil heller det skal bli fokusert mer på normal sunn kropp, uansett om den personen er tynn eller "feit, som du sier.

Jeg vet selv at den genseren så råbra ut, så prøver jeg den på min feite kropp, så er den helt anderledes enn på den dukka, som er litt for tynn etter min smak. Så heller et normal kropp som ser normal ut enn en feit eller tynn. Om du skjønner?

Fucoc - 02.04.2013 kl.15:11

R a g n h i l d: Jeg kaller det "feit" fordi det er det alle andre kaller det. Jeg synes ikke denne prøvedukken som blir "hyllet" som normalvektig ser spesielt normalvektig ut. Hennes kropp må være mitt slankeste ideal. Uansett, så er kroppen hennes mer realistisk enn "vanlige" prøvedukker, hvis t.o.m. strl small henger og slenger på...

Skriv en ny kommentar

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits