Er dette måten å gjøre det på? (Fucoc Forever)

Fucoc ForeverFucoc Forever er bloggen til en gift tobarnsmamma som blogger om alt fra mammatilværelsen, skjønnhetsprodukter og alt annet som måtte fenge. Takk for din tid og velkommen tilbake!

Legg til som venn

Meny


Widges

Kjøp Marine Matrix for bedre hår og hud!

Miljøvennelige naturprodukter til barn på ett sted:

Norske blogger

Er dette måten å gjøre det på?

Straffeskaff på brus, en økning på 20% i pris skal få deg og meg til å drikke mindre brus.

Kommer du til å slutte å drikke cola av den grunn?

Ikke at jeg har noen mistanke om at dette får gjennomslag, men om så gjorde tror jeg faktisk at jeg hadde tenkt meg om to ganger før jeg kjøpte brus. Jeg er ganske glad i brus, siden jeg kommer fra brusbyen (pga Grans) Sandefjord. Min far nekter og drikke vann og vi drakk brus til hvert måltid da jeg var liten... Jeg gjør selvsagt ikke det lenger nå (brus er luksus!) men jeg har en forestilling om at brus er digg. Dessverre for brusnæringen er jeg folinekre til å være gjerrig enn å bortskjemme meg selv, så de får krysse fingra for at dette bare er enda et tåplig påfunn. 

Selv liker jeg ikke engang at tobakk har masse straffeskatt. De som er gjerrige bruker heller de siste kronene de har på røyk enn å prøve å slutte. Kun dem som havner på Luksusfellen og nærmest blir pressa foran hele Norge til å gi opp røyken gir det en second though. I mine øyne er det bare med på å gjøre usunne mennesker fattig også. 

Hvorfor ikke innføre rasjoneringskort på brus i stedet? 

"Du har allerede kjøpt to brus denne uka, du kan ikke få mer!" 

Jeg ser det for meg ^___^

Cecilie - 20.02.2013 kl.20:28

Hei!

Bra innlegg! Jeg syntes folk tenker alt for lite på hva dem drikker og ikke minst spiser. Det er umulig og ikke tenke på det når man sitter bak kassen, og ser alt tullet folk kjøper. Det får meg til å lure på hvordan har de penger til å kjøpe det så ofte, at tenna dems allerede ser forfallende ut og er borte innen dem er 60.... Og ikke minst hva brus gjør med kropp og hjerne!

Her i huset drikker vi ikke brus i det hele tatt. Det har hent at mannen min har kjøpt med en billigbrus for å ta et glass til middagsmaten. Men da har jeg sakt at det får gå på hans private forbruk. Det er lenge siden jeg kuttet ut brus av livet mitt. Jeg liker det nesten ikke lengre. Det er godt hvis vi går ut på restaurant, eller ta et glass julebrus ved juletider. Ellers er det helt utelukket. Syntes at vi fremstiller oss som et bedre forbilde for sønnen vår også da :)

Det som er skremmende er at barn kan kjøpe energi drikker!! Det er et veldig høyt koffein innhold. Og det er anbefalt aldersgrense på 16 år. MEN! Ettersom det bare er anbefalt aldersgrense betyr det at vi ikke kan nekte barn å kjøpe slike produkter. Dette burde vært ulovlig. Må vi foreldre gå sammen for å få dette innvilget?

Fucoc - 21.02.2013 kl.12:00

Cecilie: Oi, du er streng, Cecilie

Skriv en ny kommentar

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits