Månedens Spill - Metal Gear Rising: ReVengance - Noe nytt, men velkjent. (Fucoc Forever)

Fucoc ForeverFucoc Forever er bloggen til en gift tobarnsmamma som blogger om alt fra mammatilværelsen, skjønnhetsprodukter og alt annet som måtte fenge. Takk for din tid og velkommen tilbake!

Legg til som venn

Meny


Widges

Kjøp Marine Matrix for bedre hår og hud!

Miljøvennelige naturprodukter til barn på ett sted:

Norske blogger

Månedens Spill - Metal Gear Rising: ReVengance - Noe nytt, men velkjent.

Dette er det første av en rekke månedlige innlegg jeg, Stian, kommer til å gjøre i Victoria sin blogg. Som noen av dere vet er jeg, Victorias ekteman, en med pasjon for spill. Jeg har lenge tenkt at dette er noe jeg vil gjøre på en regelmessig basis, så vi starter nå med ett spill i måneden.


Metal Gear Rising: ReVengance er en spinoff av stealth action serien Metal Gear Solid, hvor du for andre gang får spille som protagonisten Raiden. Det er gått fire år etter hendelsene i Metal Gear Solid 4, og Raiden har fått jobb for det private militærselskapet Maverick Enterprices. Historien begynner med at Raiden får i oppdrag å beskytte en statsleder i det nylig dannede landet Abkhazia. Statslederen blir derimot kidnappet, og myrdet av militærselskapet Desperado Enterprices, som planlegger og kuppe landet. Raiden blir nesten drept i kamp selv, mot det som blir Raidens rival i spillet; Samuel Rodriguez. Raiden blir reddet fra den sikre død, og ombygd, etter å ha mistet venstre arm og øye i kampen. Hans nye, kraftigere sorte cyborg-kropp blir satt på prøve i hans personlige vendetta for å hevne den avdøde statslederen, og stoppe kuppet i Abkhazia.


Spillet i seg selv er lett å komme i gang med. Du får valget om å spille gjennom en opplæring, som ikke tar mer enn et par minutter, her lærer du alt det viktige du trenger å vite. Kontrollene er lette å beherske. Det er få kompliserte kombinasjoner, og det å bruke sverdet (som er dit hovedvåpen) er utrolig tilfredsstillende når du får det til. Skjermen bruker elementer fra tidligere Metal Gear spill, og overfører mye av designet til menyen også. 


I likhet til tidligere spill, blir du premiert ved å effektivt kunne snike deg rundt i verden uoppdaget. I motsetning til tidligere spill er det helt fantastisk å drepe noen som ikke har oppdaget deg. Spillet fungerer som et klassisk Hack-and-slash-spill, med enkle kombinasjoner, høye hopp, og intens knappetrykking. Når du derimot klarer å snike deg uoppdaget bak et mål, blir du belønnet med et umiddelbart 'kill', gjerne med en godt utført animasjon, hvor du ellers ville måttet slåss, blokkere, dukke unna, og motta skade fra fiendene.


Det å utføre 'kills' med sverdet kan gjøres på tre måter. Du kan snike deg bakpå, trykke sirkel, og drepe med ett trykk. Du kan sloss med firkant og trekant, intill de faller sammen av utmattelse, eller det som er det beste tilskuddet til et Hack-and-slash spill noen sinne. 'Sword Mode' får du ved å holde inn L1, og da endres kontrollene. Venstre stikke endrer hvor Raiden ser, og høyre stikke viser hvor Raiden vil slå med sverdet. Tiden går litt saktere, men stressnivået er på topp. Skal jeg dele denne terrorist-cyborgen i to, og stjele ryggraden hans (som Raiden trenger for å fungere), eller skal jeg hakke ham opp som en løk, eller skal jeg kanskje kappe av ham venstre arm (som gir Raiden mulighet til å kjøpe bedre utstyr i spillet)? og dette har du minimal tid til å finne ut av. 


Metal Gear serien er kjent for sine ikoniske boss-kamper, og den du får prøve i demoen er spennende og veldig utfordrende. Her fungerer det ikke og hakke og slå, som man ellers har gjort så langt. Du må derimot tenke, reagere, og unngå fiendens slag. Denne kampen brukte jeg åtte forsøk på før jeg virkelig forstod hvordan både han, og Raiden fungerte.

Spillet kommer ut 22. februar i Europa, både på PS3 og X-Box 360, men demoen jeg prøvde finnes allerede både på PlayStation Network og X-Box Live. Dette er et spill som fungerer både for åpensinnede fans av Metal Gear serien, og spillere som liker action. Som sagt, spillet tilbyr fler enn én måte å spille det på, så her er det bare å prøve, noe jeg anbefaler.

Dommen er at siden dette kun er en demo, vil jeg ikke si noe konkret, men dette spillet vil du finne i samlingen min i slutten av februar. Tro meg. 

Timmeh Hope - 21.04.2013 kl.15:34

Dette er ett spill jeg har nevnt for

ei vennine at jeg ønsker meg til tredveårsdagen min

senere i år Og da i samlerutgaven til 360.

Dette gleda jeg meg allerede til men dette innlegget

fikk det til å kile litt extra i gamerhjertet mitt.

flott blogg keep it up :-)

Skriv en ny kommentar

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits