Dagen derpå med Fucoc: Treningsmotivasjon (Fucoc Forever)

Fucoc ForeverFucoc Forever er bloggen til en gift tobarnsmamma som blogger om alt fra mammatilværelsen, skjønnhetsprodukter og alt annet som måtte fenge. Takk for din tid og velkommen tilbake!

Legg til som venn

Meny


Widges

Kjøp Marine Matrix for bedre hår og hud!

Miljøvennelige naturprodukter til barn på ett sted:

Norske blogger

Dagen derpå med Fucoc: Treningsmotivasjon

Hvor mange ganger har vi ikke hørt "Hvor kan jeg finne treningsmotivasjon"? Et evinnelig spørsmål som repiteres til det kjedsommeolige. Og den ene fitness-"guruen" etter den andre publiserer sine hardt utenkte treningsmotiverende tips.¨Her er noen jeg har snublet over.... Fritt etter forsidene på VG, treningsblogger m.m.

  • "Kjøp noen nye treningsklær, med fine farger! Kjempemotivasjon!"
  • "Få deg en treningsvenn"
  • "Se på bilder av andre som er bedre enn deg"
  • "Lag en liste over målene dine"
  • "Bruk målebånd og følg med på framgangen din"
  • "Bruk Facebookgruppen for treningsmotivasjon"

Er det bare jeg som hører "blah bla bla bla BLAH!"? Jeg mener... skal de tipsa liksom motivere noen? For dem som hater å trene, synes det er drittkjipt, bortkasta tid, føler at hjernen krymper av det... så kan ingenting av dette motivere!

La meg rive i stykker treningsmotivasjonen din bit for bit! 

Kjøpe nye treningsklær? Uansett hva du prøver å overtale hjernen din til å tenke, finnes det overhodet ikke noe mer harry enn treningstøy. Så fort du er fedig på treningssenteret tar du det AV, ikke sant? Fordi du ser ut som en fjoms i tettsittende polyesterbukser i all offentlighet. Hvis treningstøyshopping hadde vært så mye morsommere enn shopping for vanlige klær, hadde vel folk foretrukket dette? Det kan jeg neppe forestille meg at noen gjør. Uansett, når treningstøyet er betalt for og shoppinglykkerusen har lagt seg... hvor ble det av treningsmotivasjonen?

Tipset om å få seg en treningsvenn hører jeg sånn annen hver dag. Hva er en treningsvenn egentlig? En person du kun trener med? Eller er det en venn som også trener? Helst samtidig med deg? Jeg bruker min treningsvenn til å plapre med i loungen etterpå. Faktisk foretrekker jeg hvilken som helst venn på kafé. Gjerne med en Latte Macchiato og et stykke krokankake til...

Å se på bilder av noen som er bedre enn meg gir meg overhodet ingen motivasjon. Jeg kan se på hvem som helst over 155 og tenke: slik skulle jeg sett ut! også blir det så mange standarder og leve opp til at jeg må ta en titt i speilet og si: Du er perfekt! Og motivasjonsbildene var bare bortkasta...

En liste over mål er en superb måte å gjøre hva som helst på. Personlig lager jeg "to do"-lister hver dag. Støvsuge trappa, handle middag, hente Max i barnehagen, jage katten til Ina hjem, sette på ullvasken, bytte sengetøy... osv. Men dette er ting jeg ER motivert til å gjøre til å begynne med. Å lage en liste over mine mål innenfor trening er som å lage en liste over ting jeg ikke MÅ gjøre, og som jeg ikke har lyst til engang. Uansett hvor bra trening er, ser jeg ikke poenget med en sånn liste. Jeg får ikke noe MER lyst til å feks pusse tennene mine hver kveld, uansett om jeg skriver opp hundre grunner til at tannpuss er lurt! Og jeg nyter heller ikke å stå og pusse tenner, selv om jeg har et bilde av et hvitt og flott smil på tannkremtuben.

Målebånd? For å måle musklene mine, liksom? HAHAH!

"Facebookgruppen for treningsinspirasjon" eller hva pokker de kaller det er en vits. Venninnen min gav meg en link her om dagen og jeg pløyet meg igjennom hundrevis av bilder. Jeg vet ikke hvem som står bak alle disse bildene, men neppe Einsteins fanklubb. På de fleste bildene stod det "no pain, no gain" og tilsvarende ting som faktisk får meg til å tenke på trening som noe DRITTkjipt som man aldri kommer til å se resultater av. Mange av bildene mobbet også naturlig tynne (ikke slanke, men tynne) og overvektige mennesker. Så veldig motiverende! Det er som å si til en person med rødt hår at de bare kan farge håret brunt også er alt bra! Den rødhårede personen begynner å omfavne sitt røde hår mer enn noen gang. Ikke nok med det, mange av bildene var av... tøsete glamourmodeller, og var tydelig ute etter en eller annen reaksjon fra gutta. Slik motivasjon kan jeg få av å se på damene på forsiden av Vi Menn, og finnes ikke seriøs (eller motiverende). Også de supermotiverende bildene av kjærestepar som er ute og går. Dama tenker på eksteskap, mens mannen tenker på vekter og lengter tilbake til treningssenteret. Dette motiverer vel bare damer til å ringe og si opp medlemskapet til gubben på SATS. Snakk om å sparke seg selv i røven, herr Treningsmotiverende! 

Og for dem som faktisk er motiverte og trener hver dag... Facebook føler med deg. Men prøv og oppdatere med noe mer interessant neste gang... som hvor ofte du pusser tenna feks!


PS: Jeg TROR jeg har funnet den perfekte treningsmotivasjonen! Nemlig en personlig trener. Siden du betaler på forhånd føler du at du MÅ gå, sånn at ikke alle de penga gikk i dass ;) 

Mariabb92 - 29.01.2013 kl.17:03

Kjenner meg igjen i dette innlegget! Treningsmotivasjonen er heilt fråværande her!

Fucoc - 29.01.2013 kl.17:06

Mariabb92: :P den har det med å fordufte

Skriv en ny kommentar

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits