Trenger vi IKEA, da? (Fucoc Forever)

Fucoc ForeverFucoc Forever er bloggen til en gift tobarnsmamma som blogger om alt fra mammatilværelsen, skjønnhetsprodukter og alt annet som måtte fenge. Takk for din tid og velkommen tilbake!

Legg til som venn

Meny


Widges

Kjøp Marine Matrix for bedre hår og hud!

Miljøvennelige naturprodukter til barn på ett sted:

Norske blogger

Trenger vi IKEA, da?

Jeg var med på å juble da IKEA kunne kunngjøre at de endelig kom tl vårt lille fylke. Hurra, endelig et sted å kjøpe virkelig billige telys... og ikke nok med det! Ballrom til gullungene mens muttern og fattern går og ser på alt de skal ha. Yay!

Men jeg liker egentlig ikke IKEA.

Ikea-møbler er jalla. Jalla som i lite fine, lite solide. Skikkelig kjipe med andre ord. 

Selvsagt har jeg IKEA-møbler selv. IKEA-glass. Glassene fra IKEA er noe av den dårligste kvaliteten jeg har sett på drikkeglass i mitt liv. En pakke med ti glass fra REMA1000 holder bedre standard. Tenk! 

Og møblene... hvis de mot all formodning skulle chippe, noe som ikke skal mye til, så ser du sponfiberplatene under, i all sin helligdom. Her er ingenting ordentlig tre, må vite! Jalla all the way to the core. Jeg har nå intensivt kvittet meg med det meste av mine gamle IKEA-møbler. Jeg kan ikke fordra hvor harry-kjipt det ser ut. Du tror kanskje at jeg har dratt på Møbelringen og brukt opp mine siste grunker... men slik er det altså ikke.

Gjenbruksbutikken er min venn. Der har jeg kjøpt en vakker skjenk, en rokokosofa og en rokokostol samt småtterier som tekopper, voldsomt flotte gullrammer til bilde av gullgutten og andre småting til en slikk og ingenting. Til og med merkeullklær til barn har jeg funnet mens jeg har snust i rekkene der.

Og til alle dere som vil ha feks et juletreteppe likt det du vokste opp med... altså ikke et harry sekkestrieteppe med påtrykte gumminisser made-in-china... Gjenbruksbutikker! Der får du de lekreste broderte tepper, fullstendige juleserviser fra Porsgrund Porselen, tunge vaser i ekte krystall og tilskudd til Rosendahl-tingene dine for glansbilder og frimerker. Du kan tillate deg og være så frekk og si: "Siden jeg kjøpe hele serviser, kanskje jeg kan få det for... trehundre kroner?" når det egentlig ville kostet deg syvhundre. Du skal ikke se bortifra at dine ønsker bir hørt.

Nå er IKEA kun butikken for telys, og kjøkkenkluter for min del. Og da trenger jeg vel egenlig ikke juble så innmari høyt allikevel... jeg mener. Vi har jo Europris, allerede. 

lovelace - 15.01.2013 kl.14:25

Jeg vet ikke så mye om Ikea eier ikke en eneste Ikea gjenstand men har hørt at det dårlig standars og mye skjevheter i møblene.. Jeg handler stort sett møbler på Skeidar eller møbelringen ;)

Fucoc - 15.01.2013 kl.16:00

lovelace: Mye spon der også. Jeg foretrekker møbler av heltre :D helst antikt.

lovelace - 15.01.2013 kl.19:57

Ja man får jo det man betaler for men det betur jo ikke at du ikke får Heltre disse stedene også man må bare betale for det så det billigste er jo ikke like bra, vi har spisestue i heltre fra møbelringen men det kostet jo 18 000,- nytt hadde det kostet 2000,- kan man jo ikke forvente all verden!

Fucoc - 16.01.2013 kl.00:16

lovelace: Jeg har den nydeligste spisestuen i rokokkostil du kan tenke deg, med tilhørende vitrineskap. Kostet mindre enn en spisestue fra IKEA. Hundre ganger så god kvalitet, møblene har sjel, ingen har den samme spisestuen, og jeg har ikke bidratt til ressurskrevende nyproduksjon, konsumermentalitet eller forurensing og forsøpling av planeten ^___^

lovelace - 16.01.2013 kl.15:13

Ja det er jo fint for deg da!

Fucoc - 17.01.2013 kl.22:01

lovelace: OG miljøet, ikke glem ;)

Skriv en ny kommentar

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits