Nemi og Hobbiten (Fucoc Forever)

Fucoc ForeverFucoc Forever er bloggen til en gift tobarnsmamma som blogger om alt fra mammatilværelsen, skjønnhetsprodukter og alt annet som måtte fenge. Takk for din tid og velkommen tilbake!

Legg til som venn

Meny


Widges

Kjøp Marine Matrix for bedre hår og hud!

Miljøvennelige naturprodukter til barn på ett sted:

Norske blogger

Nemi og Hobbiten

For en som ikke digger Tolkien og hans verker for alt han er verdt til og begynne med kan jo det å lese 2Nemi" by på kjedsomme stunder. Selv om jeg liker tegneseriebladet Nemi synes jeg det er teit på grensen til fjollete med all den gratis"reklamen" Nemi og forlaget gir filmen "Hobbiten". 

Ikke at det trengs, sien Hobbiten hadde mer enn nok fans lenge før den ble gjort om til filmmanus... men etter å ha lest Nemi har jeg fått inntrykk av at forfatteren bak (Lise Myhre) prøver å signalisere til oss lesere at dyrevelferd og miljø er viktig. Feks har hun gjort karakteren Nemi vegetarianer. Ikke vet jeg om hun er det privat, men hun har sikkert noen meninger der.


Bildekilde

Uansett bør vel en dyreelsker som "Nemi" vise sin avsky mot beskyldningene fra dyrevernorganisasjonen PETA (people for ethical treatment of animals). Det skal visstnok ha dødd tre hester, seks geiter, seks sauer og hele tolv kyllinger under innspilling. De fleste dødsfallene skal ha skjedd på gården dyrene som ble brukt under innspillingen bodde på. Jeg har sett div. medier har omtalt dødsfallene som overdrevne siden det tydeligvis kun døde tre hester, og at ikke alle dyrene døde av direkte skader, men av sykdommer. Jeg mener at ordet "dødsfall" ikke kan overdrives. Død er død. Uansett om dyrene ble direkte drept i klønete ulykker eller om de døde av dårlig omsorg er det like kritikkverdig. Uansett om det er hester eller kyllinger som blir utsatt for omsorgssvikt eller drap er det kritikkverdig og uakseptablet!

Så da vil jeg i hvertfall sette mitt standpunkt. Jeg kommer ikke til å gå for å se denne filmen. Jeg vil ikke støtte en filmproduksjon som tydeligvis dreier seg mer om å skuppelløst melke Tolkien-fans for deres grunker, enn å ha en fiminnspilling hvor alle er trygge. 

Jeg skal ikke påstå at det er blitt utført direkte ondskap her, siden jeg betviler at noen av dødsfallene ble gjort med hesikt fra filmteamet. Jeg tror nok at det var krav til effektivitet, kontrollering av kostnader og manglende oppsyn av dyrene som medførte dette. Og det er beklagelig. 

Les mer >her<

PS: Noen mener at PETA bare prøver å mele sin egen kake her. Det betviler jeg. Hvilken vinning før de av dette? En ting er snickers og twist: PETA utviser en interesse for dyrevelferd som vi alle burde ta til oss! 

Skriv en ny kommentar

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits