Tips for få et rotete hjem til å se ryddigere ut (Fucoc Forever)

Fucoc ForeverFucoc Forever er bloggen til en gift tobarnsmamma som blogger om alt fra mammatilværelsen, skjønnhetsprodukter og alt annet som måtte fenge. Takk for din tid og velkommen tilbake!

Legg til som venn

Meny


Widges

Kjøp Marine Matrix for bedre hår og hud!

Miljøvennelige naturprodukter til barn på ett sted:

Norske blogger

Tips for få et rotete hjem til å se ryddigere ut

Jeg forstår gost at folk med små hjem og store liv får det rotete. Mange har flere interesser som krever utstyr o.l. som tar sin plass. Noen har rett og slett ikke plass til sine mest nødvendige ting. Jeg har lyst til å gi mine tips for at et rotete hjem skal se ryddigere ut. 

Dette er tips for dem som har mye greier, men et lite hjem. Dersom du har det rotete på trehundre kvadrat... look elsewhere (ring citymaid!). Tipsene forutsetter også at du har anledning til å male og ommøblere som du vil. Det er jo ikke alltid situsjonen hvis man leier- 

Farger: Mørke farger hører ikke til i et trangt lite hjem. Rødt og blått er mørke farger. Det samme er brunt. Brunt kan gi et lunt og hyggelig inntrykk, hvis hjemmet ellers er godt opplyst, men blått og særlig rødt er romtyver. Vel lyse farger på veggen, og hvite lister. Velg samtidig lys parkett, laminat eller teppe og velg for all del gardiner som slipper inn lys! 

Bokhyller: Ingenting får et pent hjem til å virke som et rotehus som bøker. Det er mye pga at bokrygger har alle hvert sitt utseende og ulike høyder, og tykkelser. Inntrykket blir fort rotete. Dersom det blir helt feil for deg å sortere bøker etter tykkelse, høyde og farge (noe som kan synes å være en umulig oppgave), foreslår jeg at du... putter bøkene behind closed doors. Ikke at du skal putte alle bøkene dine inn i skap altså, for det kan nok syntes i være både upraktisk og sikkert ikke særlig fint det heller; men glassdører kan gjøre det langt "ryddigere". Vurder også å kaste de styggeste bøkene du ikke leser. Vitsebøker som du har fått at en tante som ikke ante hva du ville ha til jul, som du leste ut på tjue minutter den dagen du hadde litt hard mage på do... den kan du resirkulere slik at dette papiret får en ny purpose in life. 

Gå til bokhyller

Nips: Pynt er til for å gjøre ting koselig, men gjør ofte vondt verre. HIV all pynt du ikke føler du MÅ ha. Den stygge papirviften du fikk fra onkel Toffen da han var i Kina for femten år siden... den må du vurdere om kommer til å være det første du redder om huset brenner. Vannpipen fra billigferien til Egypt på toppen av Billy-bokhyllen? Den som er under to centimeter støv, vet du... Gi den til et loppemarked. Keramikkgjenstander du lagde i barnehagen osv osv. La dette gå i søpla. All pynt du føler du MÅ ha, fortjener å stå for seg selv (se hesten i den ene ruten i bildet over). Ikke stack masse pynt sammen i en svær dynge. Ikkenoe ser mer rotete ut enn det. 

Bilder på veggen: Alle plakater og andre papirting som kan festes rett på veggen med blue-tack skal ned. Ikke bare ser det rotete ut. Det ser også tacky og billig ut. Så ram inn alle barnetegningene og konsertplakatene eller la dem reise til de evige papirmøller i himmelen. Sånn ellers bør du passe på at bilder har sånn ca farge og stil på rammen. 

DVDer og CDer: Dette gir et rotete inntrykk. Dette putter du i skuffene i TVbenken, eller legger i CDmappe og holder orden på den måten. Det finnes også ganske mange fine, nøytrale oppbevaringsbokser du kan bruke til nøyaktig samme formål. 

BESTÅ BOÅS TV-møbel IKEA Skuffene er laget delvis av herdet glass, slik at fjernkontrollen fungerer gjennom glasset.

Putt DVDene i tilsvarene skuffer i din tvbenk.

Kjøkken: På kjøkkenet er det viktig at du ikke har for mye på kjøkkenbenkene. Dette er på grunn av hygiene. Det er enklere å holde store, slette flater rene. Potteplanter osv må ut. Servise bør du ha i samme stil. I gamle dager arvet kanskje de fattige studentene masse ulikt fra foreldre og tanter. I dag kan du kjøpe alle tallerkener i hvitt på IKEA, Nille eller Europris, samme gjelder fot drikkeglass osv. Ikke bruk masse forskjellige kopper og kar men forsøk og samle alt i én stil. Kjøkkenmaskiner må stues vekk etter bruk. Mitt beste tips her er... IKKE bruk fjollete kjøkkenredskaper, som rare kjøkkenkroker som festes med en knallrosa sugekopp, sakser med signalegule skaft eller visper og stekespader med skaft som skal ligne på festlige fisker og søte kaniner. 

Bad: Alle shampoo- og balsamflasker må settes i en dusjkurv. bruk opp alt før du kjøper ny, ikke samle på parfymer og neglelakker hvis du ikke har plass. Ha håndklær i én farge. 

Husk til slutt: Hvis du skal prøve å ha alt tilbehør i en farge kan det like godt være favorittfargen din. Husk også: KAST alt du ikke trenger! Hold på gode minner i hjertet og ikke i papirbunker under sofaen. Det viktigste tipset jeg kan gi tilhver med lite rom og mye ting er at det er viktig å kvitte seg med det en ikke trenger. Nips og fanteri kan du gi til loppemarkeder, veldedige organisjasjoner osv osv osv. Putt småtterier i bokser, esker o.l. En annen ting er at du må huske å rydde: Rydd etter du har laget middag, brett og legg vekk tøy med det samme, og ikke tillat deg å ha møbler  som det er lett å slenge fra seg ting på; feks en stol på soverommet osv. 


Q: Hva er ditt beste tips for å ha orden på et lite sted?

Silje Margrethe - 30.11.2012 kl.13:43

Så glad jeg ikke har for mye møbler, lite kjøkken benk og trange ganger. Vanskelig og holdestyr. Her har vi alle glass sortert etter str og 6 av hver inni skapene i samme stil. Vinglass, champis glass, øl glass, Coctail glass osv har vi i et eget vitrineskap, sorter etter høyde, str og bruken (Hva den brukes til) Jeg har samlet på glass til alle drikker og hus artikler siden jeg flyttet ut hjemme når jeg var 16 år ;) Og det er ikke like greit bestandig og bytte ut alt det gamle med nytt i ett jafs så mitt råd ikke si ja til alt brukt ved mindre du faktisk trenger det :)

Fucoc - 30.11.2012 kl.19:41

Silje Margrethe: Hvis du ikke har for mye så trenger du jo ikke slike tips som dette ^^

Silje Margrethe - 30.11.2012 kl.19:50

Hehe, nei :P Men tror at igjennom 20 - 30 år har man samlet på masse skrot igjen så greit og tenke seg litt om innimellom så man slipper alt unødvendig til slutt :)

Fucoc - 30.11.2012 kl.21:12

Silje Margrethe: Tror de fleste som har "samla på skrot i 30 år" har kommet seg ut av hybelen for lenge siden ;)

Silje Margrethe - 30.11.2012 kl.22:32

Ja, men da blir huset plutselig fullt for det :P

Fucoc - 01.12.2012 kl.00:50

Silje Margrethe: Dem er det ikke synd på.

Skriv en ny kommentar

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits