Sexy på bekostning av sofistikert? (Fucoc Forever)

Fucoc ForeverFucoc Forever er bloggen til en gift tobarnsmamma som blogger om alt fra mammatilværelsen, skjønnhetsprodukter og alt annet som måtte fenge. Takk for din tid og velkommen tilbake!

Legg til som venn

Meny


Widges

Kjøp Marine Matrix for bedre hår og hud!

Miljøvennelige naturprodukter til barn på ett sted:

Norske blogger

Sexy på bekostning av sofistikert?

Her om dagen leste jeg en blogg av en tenåringalenemamma som hadde problemer med barnevernet, og i tillegg til alt annet hadde krydret sin blogg med de utroligste skrivefeil.

Det er jo greit nok; ikke alle synes vårt fantastiske språk er verdt å lære seg, og det må jo enhver bare finne seg i... men en ting skal dama ha. Hun hadde en flott kropp! Det så ikke ut som hun hadde gjort annet enn og trene vekter og kondisjon hele sitt liv, i tillegg til perfekt hud og langt flott hår...! Hun spurte oss (leserne) i tillegg om vi ville stemme på henne i en modellkonkurranse. Jeg tenkte: Why not? Som ung mor er ikke akkurat penger noe som presenterer seg selv ved enhver anledning, og første premien var en pen månedslønning, så det tenkte jeg at jeg ville bidra til! 

Da jeg kom inn på siden så jeg plenty påmeldte. Unge, fine piker som any day kunne vært på forsiden til Vi Menn (eller tilsvarende). Det slo meg at alle disse jentene er så pene... men allikevel så tragisk stygge! Ikke stygge fra naturens side, men de har latt forkvaklede mennesker få dem til å tro på absurde ting... absurde ting som at... påtegnede øyebryn hører hjemme i et normalt menneskes ansikt! Eller at når du velger spraytan, velg den fargen som minner mest om en moden appelsin. 

I min forakt for disse utilgivelige moteforbrytelsene fant jeg ut at jeg ikke vil stemme på noen! Men jeg presenterer herved moteforbrytelser, og hvordan du kan quick-fix dem. 

1: Hårforlengelser: Dette er krise... De fleste som skaffer hårforlengelser privat og fester dem sjøl (som disse "glamor-modellene") gjør en dårlig jobb! Fargen MÅ passe håret ditt perfekt... sånn 100%. Og for Guds skyld... kjøp NOK! Det ser fryktelig ut, når overgangen fra påsatt til eget hår synes så godt at selv JEG kan se at det er fake. Jeg er utrolig dårlig på å se forskjell på ekte og fake... herregud, jeg har jo faktisk ødelagt på ett øye...! Og når JEg ser at det er sveisa på med teip og lim... ja da er jobben gjort så elendig at den bør gjøres om igjen. 

Quick-fixes: Kjøp hårforlengelser med samme kvalitet som ditt eget hår (så med mindre du har kraftig, asiatisk hår, vil aldri indisk påsatt hår se ut som ditt!), fargen må passe og kjøp nok til din tykkelse på håret. Det er overhodet ingen forbrytelse å høre med frisøren sin om hva som passer deg best. Og mens du er der kan du forhandle deg frem til en pris for påsetting også, selv om du skaffer håret selv. 

2: "Brun"-farge. Hvite normenn! Krev skjønnheten deres tilbake! Det er ingen skam i å være hvit, det er vakkert og flott. Du ser hverken tjukk ut eller død ut eller noe annet. Jeg ser folk skrive til og med på Facebookveggen min: "Nå er det på tide å gå amokk i Garnier-hylla på HM igjen... ser så bleik ut at folk spør om jeg er død!" Ah, tror jeg ikke noe på. Skulle godt likt å se det mennesket som tenkte at en med et normalt, norskt utseende så DØD ut. Og slankende å være brun? Gimme a break! Det er faktisk FETTET ditt som får deg til å se tjukk ut, og brunfarge gir ingen tilgivelse. Dessuten... ikke KJØP fra Gariner og Loreal... dere støtter uetiske merker. Shame on you! 

Quick-fix: Ikke bruk spraytan. Sol deg med måte, og aldri i solarium. Aksepter HUDFARGEN DIN FOR GUDS SKYLD!!! (og bruk solkrem!)

3: "Øyebryn": Dette tenker wannabe-glamor-modellen: "Kjære Gud, du har gitt meg så strygge øyebryn. Heldigvis vet jeg hvordan jeg kan out-smarte deg! jeg har tenkt til å nappe vekk alt fra undersiden, og la begynnelsen være igjen. Jeg synes rumpetroll-øyebryn er langt flottere enn hva du har gitt meg! Amen!" Kjenner du igjen dette fjeset?

Quick-fix: Når du skal nappe øyebryn.. ta utgangspunkt i dine EGNE bryn. Ikke napp deg til en fasong du IKKE har. Se på dama over her. Hun har et flott fjes. Synd de øyenbryna får hu til å se psycho ut. Det skal ikke være en svær lump med hår i starten også ender det i en tynn spiss! La alle overganger være så smooth at det ser naturlig ut. Ikke ta vekk for mye, øyenbryna skal begynne over den indre øyekrorken, og ikke lenge etterpå. Dessuten, du kan nappe både over og under øyebrynet. Jeg hører folk tror at hvis man napper over øyebrynet vil det begynne å vokse oppover. Siden jeg ikke ønsker å fornærme noen med å forklare hvor latterlig denne påstanden er... så vil jeg bare si én ting: Det gjør de ikke. Det er fysisk umulig, det gir ikke mening. Ok?

4: Plastiske inngrep: Nå mener jeg slettes ikke at plastisk kirurgi er dust. Men av og til er det ganske grelt. Feks... andelepper. Noe så gresselig! Altså, menn skal få lyst til å kysse leppene dine, ikke le av dem. Aldri gi deg hen til andeleppetrenden, som er grønngrell. Dine naturlige lepper kan være smale, flate, intetsigende, ja. Er de virkelig det eneste lille hårstrået som skiller deg fra midtpunktet i rampelyset? Neppe. Uansett... vil du virkelig gjøre noe med dem, så ikke gå til hudpleiesalongen med din egen lille idé som du truer igjennom. HØR på dama som skal stikke deg i leppa, okei? Hun vil anbefale deg dose, så aldri krev mer enn det hun anbefaler. I tillegg må du aldri aldri aldri vrenge lepper utover (trute) når du tar bilder. Plis, don't do it! 

(legg merke til at frøken And over her også har pistrete hairextensions og stygt nappede bryn. Neppe en tilfeldighet! 

5: Concealer-lepper: Ikke ta concealer på leppene. Det er ikke det den er til. 

6: Påtegna øyebryn: Tegn på øyebrynene dine... med sprittusj? Nei! Fill in your eyebrows, er et godt råd. Å ta i for mye er derimot et dårlig råd. Er du mørk i håret, bruk en øyenbrynpenn for brunetter. Er du lys i håret... bruk en øyenbrynpenn for blondiner (disse er vanligvis gråaktige). Aldri går utenfor dine egne bryn med pennen! Trenger du hjelp(hvem gjør vel ikke det?) så bruk youtube for det den er verdt! Men IKKE hør på "Guruer" med stygge øyebryn (duh!). Gå eventuelt i salong for å se hvordan det gjøres. Noe av det verste som finnes (ok, det er kanskje ikke på langt nær det verste, men muligens det styggeste) er når blondiner har svarte bryn. Halloooo liksom! Marker gjerne øyenbryn for å la dem ramme inn øynene. De skal derimot IKKE tegnes på. 

Dette er et par perfekte bryn! Bruk dem som inspirasjon! Hvis du er blond derimot... IKKE bruk dem som inspirasjon. 

7: Ro ned på sminken! Selv om du skal være aldri så glamor er det titusen måter å gjøre dette elegant, sexy og sofistikert. Det er kun én måte å gjøre det stygt. Nemlig ved å pøse på for mye med klønete hender, bruke feil farge og gjøre overganger harde og stygge (amatørmessig!). Sorry for å si det, men skal du være modell MÅ du kunne sminke deg selv... og da bør du IKKE hente inspirasjon fra Paradise Hotell-gjengen. Ei heller Jersey Shore. Jeg har faktisk aldri helt skjønt hva glamormodeller er til for (bortsett fra å opptre i kalendere på bilverksteder), men uansett kan jeg tenke meg at å være the laughing stock of the town ved å se ut som en treåringen som gikk bananas i mammas sminkeveske ikke inngår i jobbeskrivelsen. 


Så sånn til slutt:

Jeg kan godt forstå at noen ønsker å være den sexy, uoppnåelige, flørtete, søte jenta. Det er helt sikkert et selvtillitsboost å se seg selv i speilet og tenke: Hurra! Menn vil ha meg! Det jeg allikevel ikke forstår er hvorfor disse jentene ikke vil ha seg selv? Hvorfor vil de ikke komme med sin egen hårfarge, egne negler, egen hudfarge, egne trekk osv...? også bare la sminke og hårforlengelser gi en liten piff for å gjøre det hele litt mer spennende? Hvorfor sminker de seg som om de var en gatepike fra en eller annen tidligere sovjetstat? jeg tror aldri heg har møtt (og det er sant, altså!) en mann som foretrekker svartmalte øyne fremfor naturlige. Som foretrekker concealerlepper fremfor rosa lipgloss, eller som foretrekker pistrete løshår fremfor vanlig hår, eller som foretrekker merkelige nappede øyenbryn fremfor normale bryn? Jeg mener naturligvis ikke at naturlig er det eneste fine, slettes ikke! Naturlig er heller bankers, men som sagt; jeg har inntrykk av at de fleste menn liker naturlig.  

Sexy har jo blitt et "harry" ord pga. av dette. Ingen tar en slik oversminke nappeberte seriøst. Ikke engang mannfolka! 

Og sånn ekstra helt til slutt: Jeg mener ikke å tråkke på noen her. Ingen av modellene jeg så i konkurransen nevnt over eller noen andre er stygge... de har bare gjort noen tabber som fort kan fikses opp. Som jeg pleier å si: Jan Thomas does not approve! ;) 

Silje Margrethe - 12.11.2012 kl.21:16

Ja, det virker ganske absurd.

Trine-Marie - 20.11.2012 kl.10:57

Ops, så først nå at jeg ikke har kommentert på dette innlegget - trodde jeg gjorde det for lenge siden. Uansett så skulle jeg bare si at du traff spikeren på hodet! :D

Fucoc - 20.11.2012 kl.12:00

Trine: Hoho, vi har så mye til felles <3 :D

Cecilie - 20.11.2012 kl.20:43

Hehehe :-P jeg ler alltid så godt når jeg leser bloggen din! du skriver så utrolig bra! Det er sjeldent jeg møter en som sier ting rett ut som det er. Det er alt for mange som pakker ordene for pent inn at man ikke forstår budskapet som sendes ut! Folk tåler ikke kritikk, vi er alt for hårsåre. Men innerst inne så vet vi jo at det er sant! så hvorfor ikke si det rett ut, kort og brutalt men da slipper man å fundere noe mer på det! :-D Jeg er helt enig med deg! Ingenting kan slå naturlig skjønnet best :) Det handler om å gjøre det beste med det man er født med ikke gjøre det verre med å kline på alt det falske. Tror årsaken skyldes liten selvtillit hos dem. Prøver å etterligne modelldamer fra skjønnhetsblader osv, men mislykkes.

Fucoc - 29.11.2012 kl.01:29

Trine: As always :D

Skriv en ny kommentar

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits