Så kiropraktisk? (Fucoc Forever)

Fucoc ForeverFucoc Forever er bloggen til en gift tobarnsmamma som blogger om alt fra mammatilværelsen, skjønnhetsprodukter og alt annet som måtte fenge. Takk for din tid og velkommen tilbake!

Legg til som venn

Meny


Widges

Kjøp Marine Matrix for bedre hår og hud!

Miljøvennelige naturprodukter til barn på ett sted:

Norske blogger

Så kiropraktisk?

Det er mye rart en skal slite med. Vi feks har en såkalt urolig baby. Det er ikke snakk om hyling og kolikk, bare stress og fysj med en baby som enten på dysses på, eller så begynner hun å "knirke". Og med knirke mener jeg sutre og jamre. Det er forferdelig slitsomt! Vi har prøvd det meste. Byttet morsmelktillegg, behandlet trøske, kjørt bilturer med henne, gitt henne bad og prøvd å trille tur i vogna. Men lille Cornelia liker ikke å ligge i vogn, og det er ganske trist med tanke på hvor fin vogn hun har. Kun når hun sover vil hun ligge i den, og shopping på kjøpesenteret er en tikkende bombe - snart våkner hun og da er rabalderet i gang. 

Svigermor prøvde med sutt - som ikke funker. Mamma prøvde å ha henne på magen - som ikke funker. Jeg holdt på å bli gal. Fotsoneterapi hjalp heller ikke. Det hjalp muligens litt på magen, men selv om hun slapp mer luft etter fotsonemannen hadde knadd føttene hennes så var hun fremdeles urolig. 

På helsestasjonen i dag morges kunne helsesøster konstatere at hun ikke klarer å vri hodet til venstre. Hun fulgte helsesøster med blikket, men ikke med hodet, kun til høyre. "Litt låst i nakken" var diagnosen. Jeg nevnte det med at hun ligger hele tiden å spenner hodet bakover og virker misfornøyd hvert eneste våkne minutt. Henvisning til fysioterapeuten fikk vi. Jeg nevnte at jeg etter anbefaling fra en i barselgruppa mi hadde ringt kiropraktor og hadde time i dag! Det syntes hun var flott, siden hun hadde hørt mye bra om kiropraktorer, men anbefalte oss allikevel å gå til fysioterapeut istedet, siden dette er gratis. 

Vi møtte opp hos kiropraktormannen, som var veldig hyggelig, selv om noe forsinket. Han ramset opp de ulike symptomene på det såkalte "KISS syndromet". Vi kunne nikke annerkjennende til det meste av det. Feks at hun ikke greier å ta bryst selv, og det blir bare verre. Jeg er nødt til å holde hodet hennes fast, og ligger hun på "feil" side mister hun puppen hele tiden... og det er ganske teit å bare amme på én side. Puppen bli jo tom etterhvert, mens den ubrukte puppen er full. Hun har helt klart en yndlingsside og ligger med hodet skakt når hun sover. Han sa typisk for KISSbarn er at de bukker hodet bakover og derfor får en såkalt "sterk nakke". Jojo, Cornelia bukker konstant hodet bakover... Han mente dette kan skje ved feks keisersnitt, særlig mente han at leger var for uforsiktige når de trakk ut barnet fra magen. I tillegg skjer "fødselen" unaturlig fort. Alt dette er jo sant, men allikevel klarte skeptikeren i meg å mistro det meste av det han sa. Siden KISS syndromet har så mange symptomer følte jeg at det blir en slags paraplysykdom som nesten alle kan finne litt av hos sine barn. 

Han knadde og vridde på det lille babyhodet og den lille babyryggen, til Cornelias store skrekk. Hun vrælte om mulig enda verre nå enn da hun var hos fotsonemannen. 

Jeg spurte hvor mange behandlinger han mente hun kom til å trenge, og han svarte akkurat det samme som fotsoneterapeuten; etpar tre behandlinger, så pleier de fleste å se bedringer. "Ja, m'm, bare for å hale ut tiden for og se om problemene går over av seg selv, som det meste andre" tenkte jeg for meg selv. Jeg ville være en av de mødrene som sier: "etter én behandling var det som å ha en ny baby!"

Vi kom hjem, og Cornelia var like sutrete som hun pleide. Under middagen sov hun riktignok, men var jo ikke så rart, hun som mest sannsynlig hadde grini det hvite ut av øyet hos kiropraktormannen.

Så dro vi tilbake til byen. Jeg og mamma satte oss på cafe, og Corny lå på armen til mamma og fikk melk, så trilla vi videre. Hun var lys våken, men helt rolig. Hun lå ikke så skakt som hun pleide heller. Vanligvis når hun er våken har jeg måttet bære Cornelia på skulderen, helt til armen dovner bort og svetten tar over. Men ikke denne gangen. Hun fant seg i at jeg så på hårfarge og leppestifter, uten et kny. Helt rolig, og kliss våken lå hun å tittet nysgjerrig rundt seg. Det kan hende det var helt tilfeldig, men det har aldri skjedd før! Da vi kom hjem på kvelden var hun også mye roligere enn hun pleide. Da jeg lot Stian sitte med henne noen strakser ble hun riktignok litt furten, men faktisk er jeg nesten litt overbevist denne gangen. Jeg tror sannelig det fungerte. Jeg prøvde "for moro skyld" å amme henne på "feil" side, men her fortsetter hun å miste puppen og bukke med ryggen, så jeg går med på én behandling til. Hvis det ikke skjer flere underverker da går jeg til fysioterepeuten med henne, i hvertfall for å rette opp i den nakkeskjevheten som selv helsesøster mente var ille. 

Denne stillingen er Cornelia på en prikk!!


Q: Noen andre som har erfaringer med KISSbarn og kiropraktor?

PS: >Denne< artiklen ang emnet er ganske god. 

Hilde-Gunn - 23.05.2012 kl.05:49

Storebror her hadde KISS med låsning i både nakke og bekken. Han hylte og hylte. Vi gikk både til kiropraktor og fysioterapaut. Jeg syns det er veldig merkelig av helsestasjonen å anbefale at dere bare skal gå til fysio. Kiropraktor og fysioterapaut har nemlig litt forskjellige oppgaver. Fysioterapauten jobba veldig med å få mobilisert musklene sånn at han kunne klare å snu på de dårlige mønstrene. Dette innebar også en haug med øvelser som vi skulle gjøre selv. Kiropraktor jobbet med å få opp låsningene. Det hjelper nemlig ikke å mobilisere musklene hvis det fortsatt er låsning i nakken. Det HS kunne gjort, var å henvise dere til manuellterspaut. Med henvisning koster det nemlig like mye som fysioterapi, altså ingenting. Manuellterspauten driver med mye av det samme som en kiropraktor. Jeg syns uansett det var vel anvendte penger å gå til kiropraktor med storebror. Han hadde helt tydelig nytte av det. Noe som det også virker som Cornelia har hatt. Man kan ikke forvente at ALT fikses med en gang siden låsningene kan sitte ganske hardt. Man kan syns det er så teit man bare vil, og at det er en lissomdiagnose men faktum er at barn med ubehandlet KISS ofte har mange problemer senere i livet, alt fra at de er trege til å lære å gå til at de får ryggproblemer i voksen alder.

Kristin - 23.05.2012 kl.07:27

Vi har jo hatt KISS unger med begge våre og spesielt ille med Marie. VI har gått til fysiobehandling 3 ganger i uka siden hun ble født fram til nå og har nå begynt å trappe ned til 1 gang i uka. Du vet jo at Marie nå er 6,5mnd nå så at det kan ta sin tid er sikkert, men nå hadde Marie an alvorlig grad av skjevhet også da så da tar det jo sin tid :-)

Silje Margrethe - 23.05.2012 kl.08:25

Nei, desverre! Men bra hvis det fungerer da :) ingenting som er bedre enn det!

Fucoc - 23.05.2012 kl.12:03

Kristin: Prøvde dere noen gang kiropraktor med henne?

Trine - 22.10.2013 kl.12:51

Så flott å høre at det ser ut til å ha virket :)

Skriv en ny kommentar

hits