Bryllupet 6. August 2011 (Fucoc Forever)

Fucoc ForeverFucoc Forever er bloggen til en gift tobarnsmamma som blogger om alt fra mammatilværelsen, skjønnhetsprodukter og alt annet som måtte fenge. Takk for din tid og velkommen tilbake!

Legg til som venn

Meny


Widges

Kjøp Marine Matrix for bedre hår og hud!

Miljøvennelige naturprodukter til barn på ett sted:

Norske blogger

Bryllupet 6. August 2011

Jeg hare ikke lagt ut noe ordentlig innlegg om bryllupet enda, for jeg har ventet på bilder fra folk. Men nå gidder jeg ikke vente mer. Her er hele innlegget om bryllupet vårt 6. August 2011, delt opp med overskrifter så du kan hoppe til den delen som er mest interessant for deg! 

Bryllupsmorgen


Dagen begynte halv syv. På forhånd hadde jeg kjøpt meg en nudelrett fra Urtehagen til frokost for å feire at lavkarbokuren min var over :P Jeg brygget meg en kaffe og satte meg foran PCen mens jeg ventet på å våkne. Jeg var faktisk i ganske dårlig humør fordi jeg hadde vært oppe til klokken ett kvelden før for å binde buketter til kirken. Det tok mye mye lengre tid enn jeg trodde! 

Pappa ble forfjamset da jeg vekte ham for å kjøre meg til frisøren. "Herregud, dette er alt for tidlig!" Klagde han på vei til TM, min forlover for å hente både henne og kjolene. Langs veien stod TM med brude- og forloverkjoler på strake armer. Turen gikk til frisøren. Pappa satte oss av, og jeg bad ham bare kjøre, selv om vinduene hos frisøren så merkelig mørke ut. Døra var låst, og vi prvde å banke på, men ikkeno svar. "Jasså... så dette kommer til å bli en sånn dag" Tenkte jeg for meg selv. Vi var kjappe om å sende en melding med navnet på salongen til 1881.no, og forsøkte å ringe nr vi fikk. Som endte med at vi stod utenfor å hørte telefonen ringe der inne! Ikke en kjeft og se fremdeles. Så løp jeg rundt på det lille torget foran frisørsalongen og forsøkte å finne et passordløst, trådløst nettverk med mobilen min, som jeg da kunne koble meg opp på. Sånn midt utpå der et sted fant jeg faktisk et nettverk uten passord, og siden jeg visste at salongen min ikke hadde hjemmeside, gikk jeg på facebook og forsøkte å søke på salongens navn, kom inn på siden deres. Vi så hvem som var oppført som administrator. Vi tok notis av navnet hennes, og søkte henne opppå 1881, så ringte vi like godt. Eller jeg fikk TM til å ringe, jeg har jo telefonskrekk. 


Frisøren


TM nådde frem til en dame som hørtes ut som hun ble dratt rett ut av drømmeland. "Hallo, er det du som driver Bris frisør?" Spør hun. Litt forfjamset bekrefter hun. "Vel, jeg og bruden står utenfor å venter nå. Dere sa dere skulle åpne for oss klokken åtte." "Åh, sa vi det". Hun lovte å komme med én gang. Ca ti minutter etterpå kom salongeieren og hjelperen hennes løpende for å låse opp for oss. Ti minutter etter det igjen kom frisøren som skulle stelle håret mitt. 

Jeg fikk store, fancy krøllspenner, som var kjempestramme... hadde sår i hodet etterpå! Okei, kanskje ikke, men hodebunnen brant :P Dessuten ble hodet mitt for stort med spennene til at jeg kunne putte det inn i det tørkeegget man bruker hos frisører :P Det ble til at jeg måtte stappe kvarte hodet inn, i tre omganger; baksiden og høyve- og venstre side. Sukk. Mens jeg satt med en sånn kink i nakken skulle jeg forsøke å sminke meg. Jeg følte meg omtrent like fin som en vaskeklut, og etter at jeg hadde fått pudret meg følte jeg at ansiktet mitt var like flatt som en pannekake i tillegg. "Åh, jeg kan ikke gifte meg i dag" tenkte jeg molefunkent. 

TM skulle ha en såkalt french twist i sitt hår, og hjelperen til salongeieren brukte hundre år på å tease håret nok. Hun gikk rundt TM mens hun lurte på hva hun skulle gjøre next. Det var ganske morsomt å se på. 

Håroppsatser: Bris frisør i Sandefjord

Jeg lot allikevel ikke merke til hvor fort tiden gikk. "Kanskje det er på tide å få på deg undertøyet?" Spurte frisøren min. Mens jeg stod inne på skifterommet stakk plutselig fotografen min hodet inn. "Hei, da er jeg ankommet!" Annonserte han. Jeg ble litt satt ut, og fant ikke på noe å si :P Dessuten hadde jeg glemt hvordan han så ut og skjønte ikke hvem det var til å begynne med... Nemi tror hun har problemer med å huske ansikter...? jeg slår henne any day!

Etter at undertøyet var på plass begynte frisøren å knipse bilder av alt som skjedde. Børste håret litt. Nytt bilde! Ta på lipgloss? Nytt bilde! Også jeg som hater å bli tatt bilde av...! jeg prøvde å ikke se på fotografen idet hele tatt... og derfor ble disse bildene veldig veldig fine! Han fikk masse fine bilder fra salongen altså...

Plutselig ble alt veldig virkelig da blomsterpiken min Cicilie kom løpende inn med brudebuketten min. "Her!" ropte hun og skyndte seg videre. "men hvor fikk hun penger ifra? Jeg har jo pengekonvolutten til blomsterhandleren her?" Spurte jeg. TM konkluderte med at Cicilie måtte ha lagt ut. Heldigvis var ikke buketten min styggdyr...
 Stian fikk oppgaven med å bestemme bukett. Jeg visste ingenting før jeg fikk den. Han valgte en favnbukett med røde roser og märthaliljer (som dufter som liljekonvaller!). Den ble laget av Nyland blomster, på Åsane i Sandefjord. 

Så var det på tide for TM og dra. Hun satt med fotografen på vei opp til kirken. Jeg begynte å få nerver i høyspenn. Herlanhet og Gode GUUUD! Der kom pappa i Buicken jeg nøysommelig hadde pyntet kvelden i forveien med silkebånd og flagg, iført sin fineste smoking. Pappa hjalp til med å bære overnattingsbagen ut i bilen, og frisøren min la finishing touches på alt. Den andre bruden som satt og ventet på at krøllene skulle tørke lånte meg litt Hollywoodtape til de svært så slappe stroppene på kjolen min :P Så satte vi oss i bilen og kjørte til kirken klokken 12:00 nøyaktig. 

Kjole: Maggie Sotteros Mona Lisa Royale i elfenbenshvit. Slør: Shop Lovely (ebay), Tiara: Richards Designs

"Er det flaut?" Spurte pappa. "Flaut? Er du gæren, folk smiler og vinker jo til meg!" Svarte jeg. Og hvor ofte skjer det til vanlig, liksom?

Vielsen


 Det føltes veldig surrealitsisk å kjøre opp foran kirken, og høre kirkeklokkene ringe kun for meg. For min ankomst! Kirketjeneren, en meget ung mann, stod på trappen og tok oss imot. Sara, Cicilie og Nil stod klare til inngang, Nil med Maxer'n i handa. Først gikk Nil inn med lille Max, rett etter gikk Sara og Cicilie som mine voksne blomsterpiker og satte seg på avsatsen opp til alteret, så gikk jeg og pappa. Jeg hørte fiolinisten spille opp "The Promise" av Rolf Løvland da kirkedørene gikk opp, men deretter forsvant alle lyder ut av hodet mitt. Jeg klarte ikke se folk, og skjønte på en måte ikke hvem som var hvem. Alt var som i en tåke. Det var som å gå i Drømmeland, og på avsatsen til alteret stod Stian klar til å ta meg imot. 
Fotograf: Joakim Evensen

Vielsen ble fantastisk. Presten vår var en strålende mann, som holdt en meget fin tale, som jeg er så glad vi har på film. Vi begynte med å synge salmen Guds Godhet Sang i Sinnet, og for de første strofene hadde jeg glemt hele sangen, og jeg så at Stian som satt tvers ovenfor meg prøvde å mime etter mine lepper igjen... heldigvis kom jeg på sangen etter hvert!

Så sang vår fantastiske solist Caccinis Ave Maria. I utgangspunktet hadde vi valgt en annen solist, men hun måtte melde avbud og skaffet denne nye i siste liten, så jeg var veldig spent på om hun var like flink, og det kan man trygt si at hun var!

Presten talte videre, og Stians lillebror, Jørgen leste opp fra salmenes bok, 23 kapittel, Davids salme. Siden leste Cicilie, Sara og Nil ifra Første Korinterbrev, kap 13 (jeg vet den er klisje... men alt for fin til å utelukkes!). Alle var supre. Deretter sang vi Det er så Yndig å Følges Ad, en gammel, dansk salme med melodien til du grønne glitrende tre. Den siste solosangen var Vi skal ikkje sova burt sumarnatta; før vi gikk ut til Rolf Løvlands Vårserenade (Danse mot vår uten vokaler ;)). I det vi var på vei ut, mistet Nil Max, som kom løpende mot oss, jeg bad Stian ta ham opp, også gikk vi sammen ut alle tre ♥ Kunne det endt mer perfekt? 


Nygifte!
 

Uten for kirken gav vi hverandre vårt første kyss som nygifte, og ble tatt masse bilder av, folk kom og gratulerte oss og tok bilder, og jeg var helt ekstatisk! Jeg følte meg som en million dollar i den pene kjolen min og med den vakre buketten og all ting! 

Fotograferingen


Deretter kjørte vi ut til et vakkert uteområde uten for byen som heter Tangen. Her tok vi masse bilder, Stian og gutta hans tok masse fjollebilder, mens jeg bytta til behageligere sko. Bildene herifra ble så innmari flotte. Jeg gleder meg kjempemasse til fotografen har gjort dem ferdige.

Meg og blomsterpiken Sara. Blomsterpikebukett: Nyland blomster.
Hovedbrudepiken Nil og jeg. Nil skulle være forlover nr 2, men siden kun én kan undertegne på papiret ble hun heller Max sin barnevakt. 
Meg og min forlover, Trine-Marie (TM)


Litt hjelp med kjolen her jaBehind the scenes under fotograferingen, og Max med sin barnevakt.


Fotografen vår; Vegard Giskehaug. 


Stians fjollete forlover kan vippe enhvers tålmodighet over :P neida, fotografens grimase er helt tilfeldig, med ganske festlig da!

Mottakelsen


 Vi kom frem til hotellet hvor gjestene våre stod å ventet. 

En servitør fra hotellet stod klar med champagnen vår, og alle jublet da vi steg ut av Buicken. Flere bilder, flere gratulasjoner. I hotellets pavilijong var det reservert for våre gjester. Her hadde de fått frukt og mineralvann mens de ventet på oss, da vi kom fikk alle sprudlevann ;) Været var herlig, og vi hadde det travelt med å gå fra bord til bord for å mingle med folk. jeg fant et pent sted i hotellets hager hvor vi tok noen bilder, før vi gikk for å spise.

Det var dekket nydelig på i Arnebergsalen!

Morten var vår perfekte toastmaster for kvelden. han brukte et gammeldags bilhorn istedet for å klinge på glasset. 

Forretten var Andeconfit, Foie Gras med ruccola og portvinssirup

Hovedretten var Helstekt Indrefilet av Okse med rødvinssaus og fløtegratinerte poteter.

Og til dessert; likørmarinerte bjørnebær med vaniljeis. Her tok jeg tøyservietten min over hele brystet mitt i frykt for å søle til kjolen... og det tror jeg var lurt, for det var noen bjørnebærsflekker på etterpå. 

Talene ble holdt mellom måltidene for at ikke mumsing og tygging skulle forstyrre. Det kan hende det føltes annerledes for meg, siden det var mitt bryllup, men hele middagen bare fløy av sted. Ikke et eneste dødpunkt! Nil kommenterte også at selv om hun ikke engang kjente alle talerne, så var alle talene så bra at hun gledet seg til neste. Sånt er alltid hyggelig å høre, da :)

Stian taler


Bruden taler

Pga av detaljrikheten, den sømløse tidslinjen som var laget av vår toastmaster og alle de klassiske, men personlige innslagene i alt ble dagen akkurrat like vakker og perfekt som vi hadde ønsket oss. Gjestelisten, bestående av familie og nære venner var også en perfekt blanding for å få det perfekte dansegulvet etterpå. Jeg hørte fra de gamle tantene mine at det var det vakreste bryllupet de hadde vært i noen gang. Selv om jeg lurte på hvem jeg prøvde å lure da jeg satt å knyttet blomsterkranser til bordkortene, lønte det seg når jeg hørte sånne ting, da :)

Alle bildene av bordet er fotografert og redigert av Nils Henrik Lundquist

Bryllupskaken vår var en hvit sjokolademoussekake med kraftig sjokoladebunn og pasjonfruktmousse i midten. Denne friske, og ikkemettende kaken ble levert av Condelica, og var pyntet med hvite kanter, samt sølvsvirler og røde bær samt hvite sjokoladeroser. Ellerts hadde vi en pasjonsfruktmoussekake ifra det samme bakeriet, og sjokolademoussekake pyntet med tropisk frukt som kiwi og physalis, samt en vanlig kransekake fra Bakers. Ellers serverte vi kiwimuffins med hvitvinskrem, og sjokolademuffins med bringebær inni, pyntet med vaniljekrem, konfekt, minivannbakkels med vaniljekrem og til slutt Lovehearts. Jeg ville ikke ha noen hjemmelagde kaker fordi jeg ville at kakebordet vårt skulle være skikkelig "posh". Alt ble servert fra sølv- eller krystallfat ;)
Bryllupsvalsen vår med en skikkelig fin innøvd koreografi ble danset til Howls Moving Castle theme (selvfølgelig), og det hele hadde vært perfekt, om jeg ikke hadde snublet i den lange kjolen min! Heldigvis holdt Stian tellingen på hvor vi var, og kunne si til meg hvor vi skulle plukke opp. Jeg har på følelsen at den ble "ok", selv om den kunne blitt perfekt :/ oh well :( 

Deretter åpnet dansegulvet, og Dj spilte masse kul musikk, med diskolys i taket. Jeg syns det var helt rått! De eldre gjestene våre likte kanskje ikke musikken så godt, men det ble spilt noe for en hver smak, altså :P Selv da jeg og Stian gikk til sengs var det fremdeles folk på dansegulvet :)

Brudesuiten var nydelig. Det er kjempedumt at vi ikke fikk tatt et eneste biilde av rommet vi fikk tildelt, for det var dødslekkert. det var krokodilleskinsplate på bordet, og i bordplaten på hjørnebordet var det integrete krystaller. Istedet for nameless hotellsåper var det shampoo, balsam, fuktighetskremer og kroppssåpeer fra L'Occitane på det nydelige, flislagte badet med gyldne kraner. I den pompøst oppredde sengen var det plass til minst fire mennesker liggende ved siden av hverandre. Det var også den mest behagelige sengen jeg har ligget i i hele mitt liv. Perfekt til å sovne etter en så perfekt dag! Etter å ha plukket ut omtrent hundre hårnåler falt vi i dyp søvn!

Morgenen etter møttes mine venner og de av Stians familie som hadde valgt å overnatte på hotellet opp til frokost. det var den mest gudommelige buffet med noe for alle og enhver. Jeg måtte flashe til alle med den lekre morgengaven min, et nydelig smykke og matchende øredobber av ekte perler! De er så mye vakrere enn falske!! jeg er glad jeg valgte den lekre sekretærakltige kjolen min med satingoverdel, som jeg fikk i bursdagspresang av TM i fjor ;) Passet perfekt. 

Folk nevnt:
Trine-Marie
Nil
Cicilie

Leverandører:
Kjole: Anna Bee, drammen
Brudgomdrakt: Brudesuiten, sandefjord (vest og skjorte ifra ebay)
Borddekorasjoner: Blomstermakeriet, sandefjord
Brudebukett, blomsterpikebukett og knapphullsblomster: Nyland Blomster
Resepsjon: Ria Park Hotell, sandefjord 
Fotograf: Vegard Giskehaug
Bryllupskake: Condelica
Kaker: Bakers

kristinesside - 27.08.2011 kl.00:06

Det hørtes ut som en fantastisk dag! Gratulerer så mye igjen! Gleder meg til enda flere bilder :) :)

Mamma til Linnèa Chanel <3 - 27.08.2011 kl.17:50

Gratulerer så mye! Du var utrolig vakker.

Kine Oksvold - 27.08.2011 kl.17:53

Nydelige bilder! Gratulerer! :D

Merethe - 27.08.2011 kl.17:53

For en nydelig brudekjole!

ecshox - 27.08.2011 kl.17:54

Nice blogg!

Billig nike shox sko sko,Nike Free Run sko,nike max sko,100% autentisk Nike Shox sko, gratis frakt, credit card patment,100% safe trade!3-5 dager ankomst!

VOELIFE - Mitt liv som uplanlagt - 27.08.2011 kl.17:55

Så fin kjole <3

Skal jeg være med på bigbrother? Les om finn ut:)

Klem voelife

Elham - 27.08.2011 kl.18:00

Gratulerer så mye!

Night - 27.08.2011 kl.18:01

fantastisk fine bilder, finefine kjolen. ser ut som om det var en fin og vellykket dag - Gratulerer! Gleder meg til å planlegge og gjennomføre mitt eget bryllup når den tid kommer :)

Marie - 27.08.2011 kl.18:01

Nydelig kjole! og kaken så jo bare helt himmelsk ut!

Fru Kolltveit<3 - 27.08.2011 kl.18:44

Kjempe fint bryllup, gratulerer:)

Tonje - 27.08.2011 kl.18:45

Flotte bilder! Du så nydelig ut i brudekjolen din! Gratulerer så mye:-)

Jenny - 27.08.2011 kl.18:49

Den kjolen var utrolig fin i snittet, den satt helt supert på deg! Du så ut som en prinsesse.

Tone - 27.08.2011 kl.20:31

Så vakkert!

... men bilde av morgengaven? :)

Fucoc - 02.09.2011 kl.00:15

Tone: kommer vel snart i eget innlegg :)

Fucoc - 02.09.2011 kl.00:17

Jenny: Følt4e meg veldig pen! Synd man bare kan bruke en slik kjole en gang her i livet :/

Anette - 31.05.2012 kl.18:20

sukk..for en fantastisk dag:)

Sussi og lillegutt Billy! - 02.08.2012 kl.17:05

Åå! For et fantastisk bryllup også så nydelig du var! Nå fikk jeg ihvertfall lyst til å gifte meg! :D Nydelig kjole også! Ååå! Gleder meg sånn til det forhåpentligvis er min tur en dag :P hehe...

Fucoc - 02.08.2012 kl.19:28

Sussi og lillegutt Billy!: Å gifte seg er fantastisk. Skulle ønske jeg kunne gjøre det mange ganger! Med samme mannen selvsagt ^___^

Mia - 01.02.2013 kl.16:15

Hei, fantastisk flott bryllup du har ordnet. Jeg lurer på hvordan dere ordnet det med kaken, var dere i Drammen og prøvesmakte, hentet dere kaken selv, er de andre kakene fra samme sted?

Fucoc - 01.02.2013 kl.21:19

Mia: Hei, og takk for kommentar. Vi var i Drammen og prøvesmakte, og foreldrene mine hentet kaken og leverte på hotellet dagen i forveien. Pasjonsmoussekaken er også fra Condelica, mens sjokoladekaken er fra Bakers. Condelica tilbød også utkjøring, men det kostet mer en kaken :P

Skriv en ny kommentar

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits